GYIK

K: Ide csak orvosok, orvostanhallgatók jöhetnek?

V: Nem, a szobát orvosi képzettség nélkül is meg lehet oldani. Mivel a helyszín a (budapesti) orvosi egyetem szakkollégiumában van, így lesznek orvosi témájú (de orvosi képzettséget nem igénylő) feladatok. Azért az nem árt, ha szereted a természettudományokat, vagy kórházsorozatokat nézel :)

K: Orvostanhallgatókból, orvosokból álló csapattal érkezem, tudtok számomra kihívást biztosítani?

V: Kérlek, a foglalásnál a megjegyzésben jelezd ezt a #SE-vel, és kifejezetten ilyen témájú feladatokra fogjuk cserélni a rejtvények egy részét. Ezt egyébként akkor ajánlom, ha a csapatban van legalább 3 (minimum másodéves) orvostanhallgató.

K: Most fogunk először ilyen szobába menni, ez hátrányt jelent?

V: Valahol el kell kezdeni! :) Ez a játék nem nehéz, de szívesen adok néhány (spoilermentes) tanácsot, hátha az megkönnyít a kezdést. A lényeg, hogy csapatként dolgozzatok. Arra nem lesz idő, hogy minden feladatot mindenki megcsináljon, ezért a rejtvényeket fel kell osztani magatok között. Persze ha valami olyasmit találsz, ami másoknak is hasznos lehet, szólj nekik! Ha egy feladattal nem boldogultok, gondoljátok át, hogy vajon mikor lesz szükség a megoldásra. Lehet, hogy néhány kelléket csak később találtok meg. Ha elakadtok egy feladattal, úgy érzitek, hogy valami hiányzik, akkor nézzetek körül. Lehetséges, hogy valaki valami fölött átsiklott. Ha végképp nem megy, akkor cseréljetek, egy új megközelítés sokat segíthet. A lényeg, hogy senki se unatkozzon. Ha éppen úgy érzed, nincs olyan rejtvény, amivel boldogulnál, akkor kutasd át a már felfedezett helyeket, és gondold át, milyen nyomok vannak, azokat mire lehetne használni. Sok sikert, jó szórakozást!

K: Félek a sötéttől/bezártságtól/ijesztgetéktől...

V: A szobában kényelmesen elfér 4 ember, rémisztő feladatok nincsenek. Igazából be sem zárunk titeket. Gyere nyugodtan! :)

K: Milyen öltözet javasolt?

V: A szoba egy pincehelyiségben van, így általában kicsit hűvösebb, mint a szabadban, de a kabátokat letehetitek a szobában, így nyugodtan öltözzetek fel rendesen. A szobába kényelmes, utcai ruhát hozzatok, ne öltözzetek ki :) Szekrényekre felmászni, földön kúszni nem kell (és nem is szabad!)

K: Hány játékos vehet részt a játékban?

V: A szobát úgy készítettük el, hogy 2-4 játékos elférjen benne, és mindig legyen valami fejtörő, amin gondolkozhat. 3-4 embert tartunk optimálisnak, a kétjátékos felállást a tapasztalt, bevállalós szabadulóknak javasoljuk. 5 ember esetén már lennének holtidők, de ha mindenképpen ennyien jönnétek, akkor kérlek, előtte egyeztessetek velünk. Egyedül nagyon nehéz lenne a játék, mert a feladatok egy része kifejezetten az összjátékra épül. Gyűjtsetek össze egy jó csapatot, és gyertek!

K: Megcsináltuk a szobát, mikor jöhetünk újra?

V: A szoba jellegéből adódóan egynél több játék csak nagyon ritkán élvezetes. Persze a szoba párhuzamos jellege miatt többféleképpen is megoldható a feladat, de ezt csak a nagyon elhivatottaknak javasolnám. Az biztos, hogy másodjára már kevesebb lesz a meglepetés és a kihívás.

Ha új szobát nyitunk, mindenképp jelezzük neked (ha megadtad elérhetőségedet, vagy követed fb oldalunkat). Addig is kérlek ajánld játékunkat barátaidnak, ismerőseidnek! Köszönjük!



Online foglalás egyszerűen

A foglaláshoz kattints az alábbi linkre, a megjegyzés mezőbe írd be, ha valamilyen kedvezményt igénybe szeretnél venni.

Lehetőség van egy kifejezetten orvostanhallgatók részére kreált verzió kipróbálására, kérlek ez esetben a foglalás megjegyzés mezőjében használd a #SE jelzést!

A foglaláskor te és csapatod tudomásul veszi a szabályzatban leírtakat.